Tips & Links

Boek de Sint

Een bezoek van Sinterklaas aan je bedrijf is het hoogtepunt van alle kinderen van je medewerkers. Dit kan fysiek maar ook online. www.boekdesint.nl is hiervoor de aangewezen partij. De managers van Sinterklaas zoals ze zichzelf noemen beheren o.a. de agenda van Jochem van Gelder en Erik van Muiswinkel.

Stappenplan voor een onbezorgd Sinterklaasfeest

 1. Begin op tijd (ruim voor de zomer!) dan is er nog veel keus.
 2. Inventariseer; aantallen, leeftijden, jongen/meisje, ouders. Als de groep te groot wordt, nodig dan alleen kinderen met ouders) uit tussen de 3 en 8 jaar, dat is de gemiddelde gelovige leeftijd! Kies-je-kado kan u hierbij veel werk uit handen halen.
 3. Bepaal of het feest in- of extern gevierd gaat worden.
 4. Genereer een budget. Denk daarbij aan: locatie (extern), catering, geluidstechniek, kado’s (www.kies-je-kado.nl) voorprogramma en Sint en Pietenbezoek (Sint en Pieten uit eigen gelederen of uitbesteden?)
 5. Bepaal een datum, dat hoeft niet perse een zaterdag te zijn! Woensdag middag of de vrijdagmiddagborrel is een goed alternatief. Voor de medewerkers is het prettig op tijd de datum te weten, zodat daar rekening mee kan worden gehouden met de planning thuis!
 6. Maak een draaiboek. Een goed Sinterklaasfeest duurt maximaal 1,5 tot 2 uur het voorprogramma is hier bij inbegrepen (45 tot 60 minuten inclusief binnenzingen Sinterklaas) Het bezoek van Sint zelf hoeft niet langer dan 30 minuten te duren. Laat niet teveel kinderen naar voren laten komen…. dat verslapt de aandacht van de gasten. De Sint op het hoogtepunt uitzwaaien kan prima. Deel daarna de cadeautjes aan de kinderen uit
 7. Controleer zo’n twee weken van te voren of alle afspraken worden nagekomen (Sinterklaas en Pieten, artiesten, locatie e.d.)
 8. Maak een definitief draaiboek (aanpassingen in aantallen kunnen nu nog worden doorgevoerd)
 9. Nodig de gasten een half uur voor aanvang van het entertainment uit, ze hebben dan nog even tijd voor het programma begint. voor koffie, begroetingen, elkaars kinderen bewonderen enz.
 10. Wees terughoudend met ballonnen, lage slingers door de zaal, confetti of serpentines op de locatie. Dit is zeer hinderlijk voor toeschouwers en publiek, technici en artiesten, Sint en Pieten. Na afloop, bij het weggaan kan het natuurlijk wel.
 11. Bij voorkeur geen Pieten in de zaal tijdens het voorprogramma. Zij leiden de aandacht van de kinderen en artiesten af. Zijn de Pieten er toch bij geef ze dan van te voren goede instructies rustig tussen het publiek te gaan zitten.
 12. Is er tijdens het Sinterklaasfeest een springkussen, suikerspinkraam, schminken of iets dergelijks aanwezig, plaats deze dan bij voorkeur in een aparte ruimte. Is dit niet mogelijk, staak dan deze activiteiten tijdens het voorprogramma en het Sint bezoek.